Nieuw in de ploeg: Arjan Hofman gaat met nieuwe motivatie voor het podium

Vijf nieuwe gezichten telt het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in het nieuwe wielerseizoen. Arjan Hofman is de enige elite-renner die de overstap maakt. We stellen hem graag aan u voor.

De afgelopen vier jaar koerste Arjan Hofman met veel plezier in het shirt van WV de IJsselstreek. Toch besloot hij om te informeren naar een plaats bij het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Hofman: “Ik heb een heel mooie tijd gehad bij de vereniging. Toch was ik toe aan iets nieuws, had nieuwe prikkels nodig. In de klassiekers zat ik in de finale vaak alleen. Dat was lastig. Ik kijk er naar uit om het komende jaar met meerdere renners een finale in te gaan. Samen kunnen we dan echt het verschil maken.”

Allround
Een echte specialiteit kan de 24-jarige renner uit Nunspeet niet benoemen. “Eigenlijk ben ik vrij allround. Ik kan goed uit de voeten in zowel klassiekers als criteriums. Ik kan me over het algemeen goed plaatsen in de finale. Dat resulteert regelmatig in een korte klassering.”

Podium
De 2013 en 2014 reed Hofman al verschillende podiumplaatsen bijeen. Dat is voor het komende seizoen ook weer een doel. “Het afgelopen seizoen verliep niet zoals gepland. Ik had nog nooit zo serieus getraind als in de vorige winter. In de voorjaarsklassiekers was ik dan ook erg goed. Daarna ging het steeds minder. Ik denk dat ik iets te veel gekoerst heb. Zo reden we met de ploeg drie UCI 1.2-koersen in Denemarken. Dat hakte er flink in, maar daar leer je van. Het komende jaar ga ik weer voor het podium. Het wordt nu eens tijd voor de hoogste treetje, want dat is me nog nooit gelukt.”