Nieuw in de ploeg: Lorenzo Harbers wil vooral veel leren

Vijf nieuwe gezichten telt het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in het nieuwe wielerseizoen. De komende weken stellen we de nieuwkomers voor. Als eerste is het de beurt aan Lorenzo Harbers.

De doorstroming van talentvolle jonge renners uit Oost-Nederland is een van de doelstellingen van onze ploeg. Met zijn achttien jaar past Harbers uitstekend binnen dit plaatje. De renner uit Nijverdal reed vorig jaar als junior voor AWV de Zwaluwen. Het komende seizoen is zijn eerste als belofte. Hij legt de keuze voor onze ploeg uit: “Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam rijdt een mooi programma en bestaat uit een enthousiaste groep renners. Ik kende Daan Schouten al en hij vertelde goede verhalen over de ploeg.”

Tevreden
Over zijn laatste seizoen als junior is Harbers tevreden. “Ik ben veel op pad geweest met het KNWU District Oost. Met hen heb ik een aantal mooie etappekoersen in het buitenland kunnen rijden, waaronder Liege-La Gleize, de Niedersachsen Rundfahrt en de Oberosterreich Rundfahrt.” Dit jaar mocht de MBO-student Sport & Coaching aan het Johan Cruijff College in Enschede plaats nemen op alle drie de treden van het podium. Hij wist te winnen in het Duitse Börger, werd tweede in Rund um Steinfurt en derde op het Districtskampioenschap Tijdrijden Oost.

Ervaring
Harbers is benieuwd wat hij van het eerste jaar in het elite/beloften-peloton kan verwachten. “Er is veel ervaring in de ploeg, daar kan ik het komende jaar veel van te leren. De wedstrijden zijn natuurlijk langer en de snelheid ligt hoger. Toch hoop ik dat ik in te zetten voor de ploeg en dat ik zelf ook nog een aantal leuke uitslagen kan rijden”, zo besluit Harbers.